Mari merempit hapdet resepi sebelum terlupa lagi.. Kali ni aku nak update resepi cakoi plak.. Resepi ni datangnya dari my sis. Bagi aku agak sedap la sebab cakoi dia sangat lembut.
Bahan-bahannya:
1/2 kg Tepung gandum
1 Pek yis (11gm)
2 Sudu gula
2 Sudu susu pekat
1 S/teh garam
1 Biji telur
1 Sudu butter (dicairkan) atau minyak masak.
Air (bergantung pada tepung yang diuli)
Cara-caranya:
1. Campurkan semua bahan.
2. Uli dan biarkan selama 30 minit
3. Canai, potong mengikut suka dan goreng.
(*gambar tak ada dalam simpanan. Lain kali buat, ambil gambar.)
ko makan cakoi dengan sos ke ila?
ReplyDeletenop aku prefer mkn ngan kaya je.. klo nk rse savory mkn ngan sardin je. hihihih
ReplyDeletenape sume xde gambo??? letak la gambo.. baru terliuq skit.. huhuhuhu
ReplyDelete