Bahan:
Bekas muffin/ bekaa ramekin.
1 tbsp serbuk koko
3 tbsp bsr gula pasir halus/ gula castor
1 cwn coklat beryls
5 tbsp unsalted butter
3 tbsp tepung gandum
3 biji telur (2bj+1bj kuning sahaja)
1 pnutup esen vanila.
1 tbsp serbuk koko
3 tbsp bsr gula pasir halus/ gula castor
1 cwn coklat beryls
5 tbsp unsalted butter
3 tbsp tepung gandum
3 biji telur (2bj+1bj kuning sahaja)
1 pnutup esen vanila.
Cara:
1. Masukkan gula kedalam kuning telur pukul sehingga gula hncur.
2. Campurkan coklat dn butter, double boiled.
3. Masukkan coklat ke dlm telur dn kacau.
4. Bila sebati, masukkan esen vanila.
5. Masukkan secubit garam.
6. Masukkan serbuk koko. Ayak dahulu.
7. Masukkan tepung dh diayak.
8. Kacau sebati.
9. Masukkan adunan yg dah d gris dgn butter dahulu.
10. Simpan dalam peti ais 30 min atau freezer 5 min.
11. Panaskan oven pd suhu 160Âșc
12. Masukkan acuan ke dlm loyang berisi air panas.
12. Bakar selama 15-18 min.
Hidangkan bersama ice cream utk feeling lebey..
1. Masukkan gula kedalam kuning telur pukul sehingga gula hncur.
2. Campurkan coklat dn butter, double boiled.
3. Masukkan coklat ke dlm telur dn kacau.
4. Bila sebati, masukkan esen vanila.
5. Masukkan secubit garam.
6. Masukkan serbuk koko. Ayak dahulu.
7. Masukkan tepung dh diayak.
8. Kacau sebati.
9. Masukkan adunan yg dah d gris dgn butter dahulu.
10. Simpan dalam peti ais 30 min atau freezer 5 min.
11. Panaskan oven pd suhu 160Âșc
12. Masukkan acuan ke dlm loyang berisi air panas.
12. Bakar selama 15-18 min.
Hidangkan bersama ice cream utk feeling lebey..
P/s: aku pon lom try wt. Juz update supaya x lupa resepi ni nanti. Resepi dipinjam dari blog kak ana
No comments:
Post a Comment